CBS AQUAMARIJN

woensdag 27 juni 2012

Mijn eigen vakantieverhaal

Afgelopen donderdag leerden we met groep 2  hoe we een vakantieverhaal kunnen vertellen. Want waar begin je eigenlijk met een verhaal? Juf liet ons drie pictogrammen zien op het digibord: Wie? Waar? En Hoe?  Als je een verhaal verteld is het belangrijk om antwoord te geven op die drie vragen. In dit geval is dat: Met wie ga je op vakantie? Hoe ga je er naartoe? En waar ga je naartoe?

 We konden kiezen uit allemaal verschillende plaatjes op het bord om ons eigen verhaal te vertellen. Al snel begonnen de ogen van de kinderen  te stralen en vertelden ze de leukste verhalen! De één ging met papa en mama in de auto naar Frankrijk om lekker te kamperen in de tent. De ander ging met de auto, het vliegtuig én de bus naar een hotel ergens in een warm land. We leerden dat de plek waar je naar toe gaat de vakantiebestemming  is.
 Daarna was het tijd om aan de slag te gaan. Op een groot papier met de pictogrammen Wie? Wat? en Waar? gingen we ons eigen verhaal tekenen. Nieuwsgierig? Kijk maar eens rond op de gang, daar kun je onze verhalen rustig bekijken! 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten