CBS AQUAMARIJN

zondag 22 april 2012

Melk schenken

Hoeveel bekertjes melk zouden er eigenlijk uit 1 pak gaan? Zou 1 pak voldoende zijn voor ons allemaal? Daar wilden we wel eens achterkomen!

1 bekertje, 2 bekertjes...

Assistente Lieke legde voor elk bekertje steeds een blokje op tafel, zodat we het aantal bekertjes goed konden onthouden. Uiteindelijk konden we 6 bekertjes melk uit 1 pak schenken. Lang niet genoeg voor ons allemaal. Hoeveel pakken melk zouden we dan nodig hebben? Eerst deden we een raadrondje. De antwoorden varieerden van 3, 5 tot 99...
Toen gingen we maar eens tellen hoeveel kinderen we eigenlijk in de Bijenklas hebben (29). Om de beurt mochten we vervolgens een blokje achter een getekend melkpak neerleggen. Bij 6 blokjes was het pak leeg en gingen we verder met een nieuw pak. Zo kwamen we er achter dat we 5 pakken melk nodig hadden voor de hele klas. En dat had Mila van te voren goed geraden! 

Rens en Dyon gingen na de kring nog even verder samen met juf. Zou er in deze melkfles meer of minder melk zitten dan in een pak?

Hmmm, ik denk... in ieder geval minder, want het pak is groter dan de fles.

Eens kijken of dat klopt...

Rens bleef maar streepjes zetten. Er gingen maar liefst 14 bekertjes uit de melkfles! Hoe kan dat nou? Dyon zag het al: de fles was veel breder dan het melkpak!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten