CBS AQUAMARIJN

maandag 21 mei 2012

Verse groente!

In de Rupsenklas bekeken we afgelopen week een vertelposter met een markt. Daar wisten de kinderen wel wat over te vertellen want in Groningen is er vaak genoeg markt in de stad.

We dachten met elkaar na over de vraag: Wat is het verschil tussen een markt en een winkelcentrum? Natuurlijk: de marktkramen staan in de openlucht en een winkel zit in een gebouw. 

We kwamen er ook achter dat verkopers op een markt heel hard hun best doen om hun spullen te verkopen, ze roepen heel hard om hun waren aan te prijzen. Juf deed het even voor, hmmm de kinderen kregen zo'n zin in de appel dat ze allemaal gelijk op juf afstormden... Kijk, dat is de bedoeling! 

Daarna was het de beurt aan de kinderen. Met een maatje kregen we een soort fruit dat we aan elkaar gingen verkopen. Eerst gingen we bedenken wat ze over het product konden vertellen. De naam, de prijs, een actie, hoe lekker het is, etc. 

 

 Daarna mochten we het echt aan elkaar gaan verkopen. Het leek al gauw een echte markt in de klas: Twee halen, één betalen! Verse peren, lekker zoet! Speciale aanbieding: één appel voor 10 euro!

 Mika en Ryan durfden daarna wel voor de hele klas een lekker stuk fruit te verkopen, dat deden ze super!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten