CBS AQUAMARIJN

maandag 13 februari 2012

Koning Zoetekauw

Afgelopen donderdag luisterden we in de Rupsenklas naar een verhaal over Koning Zoetekauw. Als je koning bent mag je natuurlijk alles zelf weten, ook wat je wilt eten. Deze koning wilde alleen nog maar hele zoete dingen eten. Hij koos bijvoorbeeld een ontbijtje van een bordje slagroom met hagelslag en aardbeienlimonade met een extra suikerklontje!

Toen de koning op een dag aan het werk was gegaan en hij ondertussen een bonbonnetje in zijn mond stopte gebeurde het... Met twee handen greep de koning naar zijn wang! Wat was dat? Sloeg er iemand met een hamer op zijn kiezen? Au! Au!

Geen enkele wijze man of vrouw in het paleis had een idee wat er aan de hand was maar de kinderen van de Rupsenklas wisten het wel: De koning had alleen maar ongezonde, zoete dingen gegeten.. En dat is natuurlijk niet goed voor je tanden. Daar krijg je gaatjes van en die doen pijn!
De oplossing die de kinderen in de Rupsenklas bedachten was: Naar de tandarts gaan en daarna gezonde dingen eten zonder suiker. Heel verstandig!!

Na het verhaal ging groep 2 aan de slag met het knippen uit folders. Ze mochten dingen uitknippen die goed zijn voor je tanden en dingen die juist niet goed zijn voor je tanden. En dat was nog best lastig!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten