CBS AQUAMARIJN

zaterdag 14 januari 2012

Feest in de lieveheersbeestjsklas


De dinsdag voor de kerstvakantie was er iets vreemds aan de hand in de lieveheersbeestjesklas. Het feest-bordje stond klaar, terwijl er niemand jarig was!?
Na het spelen zaten alle kinderen er klaar voor en kon het feestje beginnen. De juf toverde alle ogen dicht en ging stiekem de traktatie ophalen.
Toen de kinderen hun ogen weer mochten openen had de juf een dienblad vast met daarop een pak wit met roze muisjes en een pak wit met blauwe muisjes en lekkere lange vingers. Één leerling begreep meteen waarom we een feestje gingen vieren: 'Maria krijgt een baby!' ... Toen we even langer nadachten vonden we het wel een beetje gek dat er dan ook roze muisjes waren, want het kindje van Maria heet Jezus en is een jongetje... De juf had nog iets op het dienblad liggen, namelijk een foto van een baby in een buik. De kinderen konden niet raden van wie de foto was, totdat de juf haar eigen buik aanwees. Er groeit een baby in de buik van juf Lisanne. De kinderen waren zo blij dat ze meteen begonnen te juichen. En het werd helemaal spannend toen ze ontdekten dat alle papa's en mama's dit geheimpje nog niet wisten. Met z'n allen hebben we toen heel hard: 'Hieper-de-piep Hoera!' geroepen, omdat iedereen het mocht horen.
De juf trakteerde op lange vingers met muisjes. En alle kinderen mochten thuis vertellen over dit speciale feestje...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten