CBS AQUAMARIJN

vrijdag 27 januari 2012

De schijf van vijf

De moeder van Julian is diëtiste. Zij weet een heleboel over gezonde voeding. Afgelopen maandag was ze bij ons op bezoek om te vertellen over haar beroep en over gezond eten. Je kunt naar een diëtiste gaan als je te dik bent, maar ook als je te dun bent. Of als je ziek bent of een allergie hebt of als je zwanger bent, want ook dan is gezonde voeding heel belangrijk.

Zieke mensen die niet goed kunnen slikken krijgen eten uit een flesje. In zo'n flesje zit een complete maaltijd en het smaakt naar chocolademelk of aardbei.

We hebben ook geleerd over de schijf van vijf. Op deze schijf staat een cirkel met vijf vakken. Uit ieder vak moet je elke dag een beetje eten om gezond te blijven. Van boter of olie heb je maar een klein beetje nodig, dat is een kleine schijf. Maar van groente en fruit heb je een heleboel nodig dus dat is een grote schijf.

Linda had allemaal levensmiddelen in haar tas. Wij moesten dan goed nadenken bij welke schijf dit product hoort. En de meeste kinderen konden dat al heel erg goed. Al waren sommige producten nog een beetje lastig, zoals perzik-yoghurt. Want perzik is een vrucht, maar toch hoort deze yoghurt niet bij groente en fruit. Je moest dus heel goed opletten!


Na het stil zitten en harde nadenken gingen we even bewegen op muziek, want dat is ook hartstikke gezond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten