CBS AQUAMARIJN

zondag 25 december 2011

Kerstcircuit

De laatste dag voor de vakantie sloten we niet alleen feestelijk af met een kerstlunch, maar ook met een kerstcircuit. Van 9.00 tot 10.30 gingen de 3 groepen om de beurt bij een juf op bezoek. Zo deden we met juf Geeske allemaal leuke spelletjes in het speellokaal:


De herders hadden de wegwijsster gezien en wilden nu zo snel mogelijk naar het stalletje toe. Welk groepje was er steeds als eerste?


Mette had een mand vol kerstballen, maar in plaats van deze in de kerstboom te hangen ging ze de ballen allemaal weggooien! Wij probeerden de ballen zo snel mogelijk weer in de mand terug te krijgen, voordat de mand leeg was.Toen rolden er opeens 2 reuze kerstballen door het speellokaal. Pas op! Ze mogen je benen niet raken, anders ben je af!Tot slot veranderden we steeds één van de kinderen in een kerstboom. De kerstboom was verdrietig omdat niemand hem versierd had. Maar daar gingen wij verandering in brengen! Zachtjes hingen we allemaal 'kerstballen' in de takken. Kon de kerstboom daarna raden hoeveel?

Bij juf Marriët verdeelden we ons in twee groepen.De ene groep ging aan de slag met het kleuren van een mooie kerstmandala.De andere groep deed een dobbelspel met een kerstboom. De kinderen mochten om de beurt met twee dobbelstenen gooien. Op de ene dobbelsteen stonden cijfers en op de andere dobbelsteen stonden kleuren. Gooide je bijvoorbeeld het cijfer 2 en de kleur rood, dan mocht je 2 kerstballen in de boom rood kleuren. Spannend hoor.. Wie heeft het eerst zijn boom vol ?!1, 2, 3... Rollen maar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten