CBS AQUAMARIJN

zondag 20 februari 2011

Sprookjesfeest

Afgelopen vrijdag was het zover: het was feest in de Varkentjesklas en de Kikkerklas.
Alle kinderen waren prachtig verkleed: van prinses tot piraat en van spiderman tot indiaan.
Het feest begon 's morgens in de kring. In de klas hingen slingers. De stoel van de juf was mooi versierd en de kinderen hebben voor ons gezongen. Ook werden we verwend met prachtige kadootjes. Namens alle kinderen hebben we een prachtig boek gekregen, een omgekeerd vriendenboek, hiervoor willen we iedereen bedanken. Het was erg leuk om te lezen en om alle mooie tekeningen te bekijken (de collega's van de Meander kwamen al nieuwsgierig om het hoekje kijken waarom we steeds zo hard moesten lachen). Na de kring mochten de kinderen aan tafel een spelletje spelen en knutselen.

Het was een dobbelspel: om de beurt gooiden de kinderen met de dobbelsteen. Je mocht een bloemetje kleuren in de rij van het gegooide getal. Wie heeft als eerste een rijtje vol?


Alle jongens mochten een zwaard knutselen en alle meisjes mochten een toverstafje maken.
Als ze het handvat of het sterretje mooi hadden gemaakt met zilver- en goudpapier, mochten ze spekjes aan de sat├ęprikker rijgen. Aan het einde van de ochtend kregen de kinderen hun zwaard of toverstokje mee naar huis.

Na het spelen aan tafel kregen de kinderen een traktatie: ranja met een lekkere roze koek. En toen was het tijd voor de Vossenjacht...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten