CBS AQUAMARIJN

donderdag 24 februari 2011

Op vossenjacht

Vrijdag 18 februari gingen wij op vossenjacht. Nou ja, vossen... wij gingen op jacht naar sprookjesfiguren! In en rond de school hadden zich namelijk 8 sprookjesfiguren verstopt en wij wisten ze allemaal te vinden:
  • de heks van Sneeuwwitje probeerde ons giftige stukjes appel te voeren, maar daar trapten wij mooi niet in!
  • de tovenaar wees ons met zijn toverstaf aan hoe wij het bruggetje over konden komen.
  • de prins van Assepoester hielpen wij door het glazen muiltje voor hem te zoeken.
  • Roodkapje deelde koekjes uit, maar we moesten van haar tegelijkertijd het liedje "Zeg Roodkapje waar ga je henen..." zingen. Lastig hoor!
  • Doornroosje vonden we in diepe slaap. Omdat de prins maar niet op kwam dagen hebben wij haar met een speciale toverspreuk weer wakker getoverd.
  • de jager van Roodkapje vonden we op het plein. We hielpen hem bij het jagen, door alle dierenblikken omver te werpen.

We verdienden er allemaal puzzelstukjes mee. Maar de laatste 2 stukjes moesten nog verdiend worden... Ergens in de school waren namelijk de laatste 2 sprookjesfiguren verstopt: de beide juffen, verkleed als boselfje en de heks van Hans en Grietje. Maar ook die wisten we te vinden en daarmee hadden we de laatste 2 puzzelstukjes verdiend en kon er gepuzzeld gaan worden.


Achterop de puzzel verscheen een plattegrond, een plattegrond van de klas. Met een rood kruis stond daarop aangegeven waar er iets lekkers voor ons verstopt lag. We bewezen nog maar weer eens dat we allemaal superspeurders zijn, want we wisten allemaal de lekkere schatkistjes te vinden. En daarmee kwam er alweer een einde aan een fantastisch juffenfeest!Geen opmerkingen:

Een reactie posten