CBS AQUAMARIJN

zaterdag 29 januari 2011

Kunst met Roodkapje

Afgelopen vrijdag hadden we bezoek in de Varkentjes- en Kikkerklas: kunstenares Ida kwam kunst met ons maken! Wat zouden we gaan maken? Een schilderij? Een beeld? Van te voren wisten we alleen dat we allemaal dingetjes van huis mee moesten nemen die bij een bos horen. En dat deden we: steentjes, takken, blaadjes, boompjes, dieren, zelfs schatkistjes werden meegenomen. Ook hadden we in de klas nog boompjes en bloemetjes voor ons kunstbos geknutseld. De kunstenaars waren er klaar voor!
Toen hoorden we van Ida dat we kunst gingen maken over Roodkapje en wel hele bijzondere kunst: we gingen foto's maken van plaatjes in ons hoofd! Hoe we dat deden? Kijkt u maar:


Eerst las Ida ons het sprookje van Roodkapje voor. Ze liet ons expres geen plaatjes zien, die moesten we zelf maken in ons hoofd. Toen het verhaaltje uit was, deden we allemaal onze ogen dicht. Welke plaatjes zagen we voor ons? Zagen we een donker bos, of een licht bos? Zagen we de wolf en het huisje van grootmoeder? En waar was Roodkapje?

Toen gingen we het plaatje dat we in ons hoofd hadden op een groot vel papier natekenen. De onderste helft van het papier werd de grond, de bovenste helft de lucht.

Met de spulletjes erbij die we van huis hadden meegenomen werden het prachtige kunstwerken!

Maar ons kunstwerk was nog niet af! Toen we klaar waren met tekenen, kwam Ida bij ons langs met Roodkapje. Roodkapje kreeg een plaatsje in het decor en werd vervolgens door ons op de foto vastgelegd.
We maakten foto's van plaatjes in ons hoofd!
Nieuwsgierig naar onze kunstfoto's? Ida gaat de foto's voor ons ontwikkelen en er dan een boek van maken. Over een paar weken kunt u het resultaat bewonderen in de klas!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten